EINDHOVEN

Evoluon

De eerste citytrip van Supernoud is Eindhoven, een mooie moderne stad welke hij graag wil ontdekken. In 1940 had Eindhoven ruim 110.000 inwoners. In de volgende 75 jaar werd dit inwonertal verdubbeld. Allesbepalend voor deze ontwikkeling was de groei van het Philips-concern, van gloeilampenfabriek tot multinational en wereldspeler op het gebied van de elektronica.

De futuristische vliegende schotel is 77 meter in diameter en het beton van de koepel wordt door 169 kilometer spankabel op zijn plaats gehouden.

BLOB

Blob-architectuur, ook wel aangeduid als BLOB. Bedacht door de architect Greg Lynn in 1995 en deze hield zich bezig met experimenten in digitale ontwerptechnieken met CAD-programma’s. Hij gebruikte de term ‘blob’ om de vorm te beschrijven die ontstond na het aanklikken van een wolk willekeurige punten in een CAD-computerprogramma.

Het Engelse woord ‘klodder’ is ook afgeleid van de computerterm BLOB, binary large object. Het dataformaat waarmee deze vormen werden opgeslagen in een database.

Flying Pins

Ontworpen door de beeldhouwers Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen en onthuld op 31 mei 2000. Uitbeelding van een bowlingbal met tien wegvliegende kegels. De kunstenaars zagen in de Kennedylaan een bowlingbaan. In de visie van de kunstenaars past de dynamiek van de wegzakkende de bal met de vliegende en wegzakkende kegels goed bij dit drukke punt in Eindhoven.

De gele kleur van de kegels werd uitgekozen door Van Bruggen en verwijst naar de gele narcissen die elk voorjaar de Kennedylaan opfleuren.

Henri Dunantpark

Ontworpen in 1972 door ontwerper P.Ramp. Gestreefd werd naar ‘een stukje natuur in de stad dat een zekere intimiteit bood en een contrast vormde met de rechtlijnige ordening van de bebouwing dat het park omgeeft’.

De bedoeling is om het park intensiever te gebruiken en een moderne uitstraling krijgen dat aansluit op de behoeften van omwonenden.

Fan geworden van Supernoud?

Fan geworden van Supernoud? Dat begrijpen wij! Schrijf je in op de nieuwsbrief, volg ons via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van zijn reizen.