`s-Hertogenbosch

Moerputten, landing in ‘s-Hertogenbosch

Supernoud is geland in de Moerputten bij ‘s-Hertogenbosch. Een schitterende stad die erom vraagt ontdekt te worden. Supernoud krijgt er geen genoeg van om alle mooie, bijzondere en kenmerkende plekken van ’s-Hertogenbosch van dichtbij te bekijken. En wij leggen dit met nog meer plezier vast!

Supernoud is geland in de Moerputten bij ‘s-Hertogenbosch. Een schitterende stad die erom vraagt ontdekt te worden.

bekijk uitwerkingen van 's-Hertogenbosch

Bolwoningen, de thuisbasis

Al eerste heeft Noud een verblijf gezocht waar hij zich thuis zou voelen. Dit zijn de bolwoningen van Den Bosch geworden. Toilet en badkamer zijn in het midden van de bol geplaatst, de woonkamer is boven gelegen en de slaapkamer beneden.

De bolwoningen werden eind jaren 1970 ontworpen door Dries Kreijkamp en gebouwd in de jaren 1980. Een perfecte thuisbasis voor Supernoud.

bekijk uitwerkingen van 's-Hertogenbosch

Stadhuis ‘s-Hertogenbosch, inschrijving als inwoner

Om een echte inwoner van Den Bosch te worden heeft Supernoud zichzelf ingeschreven bij het Stadhuis. Het stadhuis in ‘s-Hertogenbosch staat aan de Markt in de binnenstad van de Brabantse hoofdstad.

De architect van het stadhuis was Jan Derkennis, die ook betrokken was bij de bouw van de Sint-Janskathedraal. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw.

bekijk uitwerkingen van 's-Hertogenbosch

Station ‘s-Hertogenbosch, de draak

Supernoud is iemand die graag reist, en ook met de trein. Het station van Den Bosch is ook een plek die Noud graag wilde zien. Het eerste station in ‘s-Hertogenbosch werd geopend op 1 november 1868.

‘s-Hertogenbosch lag vroeger, nog ten dele, in een moerasgebied. De omgeving van de stad was makkelijk onder water te zetten. De stad werd daarom ook wel de Moerasdraak genoemd en gold als een onneembare vesting.

bekijk uitwerkingen van 's-Hertogenbosch

Fan geworden van Supernoud?

Fan geworden van Supernoud? Dat begrijpen wij! Schrijf je in op de nieuwsbrief, volg ons via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van zijn reizen.