Fair Wear Foundation werkt met merken en invloedrijke bedrijven om de arbeidsomstandigheden te verbeteren waar uw kleding wordt gemaakt.

Fair Wear Foundation (FWF) zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Nederlandse en de Europese markt.

Fair Wear Foundation werkt samen met brancheorganisaties (MODINT, CBW-MITEX en FGHS), vakbonden (FNV en CNV) en de Schone Kleren Campagne.

Fair Wear Foundation (FWF) heeft een gedragscode ontwikkeld die gebaseerd is op de normen van de International Labour Organisation (ILO). Bedrijven die bij FWF zijn aangesloten committeren zich aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Lees meer over Fair Wear Foundation.

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn.

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn.

Het keurmerk stelt geen dierenwelzijnseisen aan de wolproductie. Er zijn geen eisen op het gebied van mens & werk.

meer over Organic 100 & Content Standard