Yes, honey? Betekenis achter de bellende engel.

Yes, honey? De betekenis achter de bellende engel.

De Sint-Jan. Wie kent deze prachtige kathedraal niet? Het is de trots van Den Bosch. Voorzien van wel 600 verschillende beelden. Neem maar eens de tijd om echt goed naar de kathedraal te kijken. Je zult van alles zien: monsters, dieren, mensen, kruisingen tussen dieren en mensen… Maar dan zie je haar ineens tussen alle fantasiebeelden: de bellende engel.

In 2011 verscheen de bellende engel op de kathedraal. Ze heeft niet alleen voor de sier een telefoon in haar hand vast: je kunt haar ook echt bellen! Let wel op: je mag alleen bellen tijdens christelijke tijden en tieren en vloeken is niet toegestaan. Maar voel je je eenzaam en wil je gewoon even een praatje maken? De engel biedt een “luisterend oor”. Ze heeft zelfs een eigen website en een Twitter account.

 Het is natuurlijk niets nieuws dat kathedralen wel eens restauraties ondergaan. Op de kathedraal in Salamanca is, geheel in stijl van Supernoud, een beeld van een astronaut aangebracht!

 Bij Supernoud zijn we altijd op zoek naar leuke feiten uit de steden die hij bezocht heeft. De bellende engel vinden we zo bijzonder en ook een beetje ‘buitenaards’ dat we besloten haar te verwerken in onze nieuwe collectie. Met als resultaat een gaaf shirt met een catchy print én een bijzonder verhaal erachter!

Bekijk hier ons T-shirts met de print van de bellende engel.