Printing-on-demand: de duurzame toekomst?

Printing-on-demand: de toekomst van duurzame mode?

Je hebt het vast wel eens gehoord of er ergens over gelezen: de mode-industrie heeft een duurzaamheidsprobleem. Het is verantwoordelijk voor 10% van alle koolstofuitstoot en is de op één na grootste gebruiker van alle watervoorraad (van de hele wereld!). Maar het grootste probleem dat de mode-industrie heeft gecreëerd is een continue overproductie.

Wereldwijd is de kledingproductie meer dan verdubbeld sinds 2000. Fast-fashion merken brengen tegenwoordig iedere week nieuwe collecties uit, in plaats van de gebruikelijke zomer- en wintercollecties. Ieder jaar wordt er miljoenen tonnen(!) textiel verspild en de goedkope prijzen die merken aanbieden komen zeker met meerdere nadelen. Kleding gemaakt met goedkope materialen en door goedkope en snelle fabricage resulteert vaak in kleding die snel weer wordt weggegooid. Snel te produceren, snel weer op de grote vuilnishoop.

Als je dit leest kan het bijna niet anders dan dat je graag deel uitmaakt van de oplossing van deze problemen, toch? Dat dachten wij bij Supernoud ook, en printing-on-demand is een grote stap in de goede richting. Overproductie is bijna een norm geworden voor de mode-industrie. De feiten liegen er niet om: één op de vijf kledingstukken beland op de stortplaats zonder ook maar één keer gedragen te zijn. Hoe dit komt? Modemerken kopen in grote aantallen in, wat voor hen resulteert in korting tijdens het inkopen. Omdat mode snel verandert en de consument vaak moeilijk te peilen is, komt het voor modemerken vaak dan ook goed uit om van alles wat in huis te hebben.

 

 

Bij Supernoud werken we on-demand waardoor een product alleen gemaakt wordt op het moment dat de klant een order heeft geplaatst. Dit zorgt voor een sterke vermindering van overproductie. 

Om nog bewuster om te gaan met het milieu, is onze kleding duurzaam geproduceerd en is het materiaal van onze T-shirts gemaakt van 100% organisch katoen. Door te investeren in een kledingstuk dat gemaakt is van duurzaam materiaal, voorkom je dat het kledingstuk binnen een geringe tijd weer op de vuilhoop belandt. Het gaat langer mee en behoudt de kwaliteit na het wassen. 

Op het moment dat jij als klant een T-shirt besteld via onze webshop, maak je een duurzame keuze die – gelukkig – steeds meer consumenten graag willen maken. Door middel van printing-on-demand (POD) zullen wij je T-shirt pas gaan bedrukken met onze prints op het moment dat jij het gekocht hebt. Zo kunnen wij bij Supernoud de beste kwaliteit aanbieden en tegelijkertijd deel uitmaken van een beweging naar milieubewuster shoppen. 

Ben jij geïnspireerd om bewuster te shoppen? Klik hier om onze t-shirts te shoppen zodat jij er verantwoord fashionable bij loopt deze zomer.