RE-Cotton: van vezels tot nieuw garen. Sustain.

‘Het Snijafval wordt verzameld en vervoerd naar een spinnerij waar het fijn wordt versnipperd voordat het wordt gemengd met nieuw biologisch katoen.

RE-Cotton: Deze vezels worden gedraaid en tot nieuw garen gesponnen. Dit garen is vervolgens gebreid om de stof te creëren die we gebruiken voor onze RE-cotton.

Wanneer we ongeverfd nieuw biologisch katoen mengen met ons eigen witte, zwarte en blauwe afval van biologisch katoen, ontstaat er een natuurlijk heide-effect: Re-Cotton collectie. Door het verfproces te elimineren, verminderen we niet alleen ons gebruik van chemicaliën, maar verminderen we ook drastisch de hoeveelheid water die per kledingstuk wordt gebruikt.

Het gebruik van gerecycled katoen bespaart al kostbare hulpbronnen in vergelijking met nieuw biologisch katoen. En in vergelijking met nieuw conventioneel katoen zijn de besparingen nog groter: elke kilo gerecycled garen komt overeen met een besparing van 20.000 liter water, 200 gram pesticiden en meststoffen, 2,7 gram kleurstoffen en chemicaliën, evenals een lager energieverbruik en CO2 uitstoot.